The best thing about memories is making them

Verrassend Slovenië

Slovenië, een land waar weinig mensen zomaar even een vakantie naar toe boeken. Maar na deze blog heb ik je zeker overgehaald! Want wat is Slovenië een mooi land! Vol met mooie watervallen, lekker eten en geweldige landschappen. Het gastvrije land biedt je een ideale mix van strand, natuur en cultuur op een kleine oppervlakte, waardoor je in een korte tijd veel verschillende landschappen kunt zien!

Bled

Bled is een mooie plaats in het noorden van Slovenië. De grootste trekpleister van Bled is het meer van Bled (verrassend). Het is een prachtig smaragdgroen meer waar van alles te beleven is. Je kunt natuurlijk een heerlijk stukje wandelen om het meer, maar je kunt ook roeien naar het Maria-eilandje wat midden in het meer ligt. Maar bij het meer kun je ook een ritje op de rodelbaan maken.

Vintgar Kloof

Dit indrukwekkende natuurwonder ligt op slechts 5 kilometer afstand van Bled, dus vanuit Bled ben je er binnen 15 minuten. In de Vintgar Kloof kun je 1,6 kilometer wandelen over bruggen en hangende paden en ondertussen verbaas je je over de steile rotswanden en de kolkende rivier onder je. Aan het eind van het pad vind je de 16 meter hoge Sum waterval. Zorg wel dat je deze wandeling zo vroeg mogelijk maakt, want hoe later het wordt hoe drukker het wordt. 

 

Ljubljana

Ljubljana ligt ongeveer 3 kwartier van Bled af en is makkelijk te bereiken. Ljubljana is een geweldige stad met veel sfeervolle straatjes en veel leuke terrassen aan de rivier. Maar je kunt ook het kasteel bezoeken voor een geweldig uitzicht over Ljubljana of je kunt wandelen over de lokale markt. 

 

Koper

Koper is een leuk havenstadje aan de kust van Slovenië. Hier kun je heerlijk wandelen door de haven of langs de kleurrijke huisjes in smalle straatjes. Maar je kunt ook het stadhuis, het paleis of de kathedraal bewonderen. Koper is een tweetalige badplaats; er wordt Sloveens, maar ook Italiaans gesproken. En ook de culturen zijn in elkaar overgelopen, je kunt hier makkelijk een heerlijke pizza eten ergens op een terrasje. 

 

De grens over naar Triëste

Triëste ligt maar op 20 kilometer afstand van Koper. Dus je kan makkelijk even doorrijden naar deze heerlijke stad. Triëste heeft prachtige pleinen en paleizen, gezellige terrassen en in de gehele stad hangt een gemoedelijke sfeer. 

 

You Might Also Like

Leave a Reply