The best thing about memories is making them

Budget activiteiten in Nice

In deze blog laat ik je alle (bijna) gratis activiteiten in Nice zien! En het belangrijkste is natuurlijk dat je de hele dag croissantjes kan eten (: 

 

Nice is een heerlijke stad om met kinderen te bezoeken. Het is een sfeervolle stad met diverse pleintjes en schitterende parkjes waar je kinderen zich lekker uit kunnen leven. De gezellige wandelboulevard, de uitgestrekte stranden en het aangename klimaat zorgen ervoor dat zowel jong als oud zich hier zal vermaken.

Nice ligt aan de luxe Cote d’Azur en staat bekend om zijn mondaine karakter. Het is een redelijk dure bestemming, maar ook met een klein budget kun je een bezoekje brengen aan deze prachtige stad. 

Picknicken

Vergeet de dure restaurants in Nice en kies voor een picknick in het zonnetje. Het Parc du Chateau is een van de mooiste plekjes van Nice om te genieten van een zelfgemaakte picknick met Franse stokbroden en brie. Op de achtergrond hoor je het geluid van de waterval in het park. Vanuit het park heb je een geweldig uitzicht over Nice en de Middellandse Zee.

Parc du Chateau dankt zijn naam aan het kasteel dat vroeger op de plek stond waar nu het park ligt. In het park kun je Romeinse ruïnes zien. Het park is gelegen op een heuvel en je moet flink klimmen naar de top. Geen zin om te lopen? Neem dan gewoon de lift naar boven.

 Phoenix Nice

Botanische (dieren)tuin

Op het einde van de Promenade des Anglais vind je Parc Phoenix. In deze botanische tuin staat één van de grootste tropische kassen van Europa met meer dan 2500 plantensoorten.

 

Naast de vele planten kun je in het park ook exotische vogels, vissen en andere dieren vinden. Je betaalt slechts 3 euro entree en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Nice

Strand

Langs de boulevard vind je naast privéstranden ook diverse openbare stranden waar je heerlijk kunt ontspannen of diverse watersportactiviteiten kunt doen. Voordeel van de openbare stranden is dat je hier niet hoeft te betalen en je zelf eten en drinken mee mag nemen. Het kan op de publieke stranden erg druk zijn, dus zorg wel dat je op tijd gaat.

Neem een koeltas mee en geniet van een heerlijke dagje strand- en zwemplezier. Op de stranden liggen kiezels, dus zorg ook voor waterschoenen. En als je het dan heel erg warm krijgt door het zonnetje, dan kun je altijd even de azuurblauwe zee induiken.

Oude centrum van Nice

Verdwalen in het oude centrum

In Vieux Nice, het oude centrum, hangt een heerlijk sfeertje. Wandel door de kronkelige en kleurrijke straten en zoek de verkoeling op. De oude stad is voornamelijk voetgangersgebied.

 

In het oude centrum vind je unieke historische gebouwen en veel sfeervolle pleintjes met terrasjes. Place Massena is het grootste plein in Vieux Nice.. Dit grote plein met fonteinen zorgt voor verkoeling en waterpret op warme dagen. Het plein is ook leuk om ’s avonds te bezoeken, want dan is het plein helemaal verlicht. 

Palais Lascaris

Als je in de oude stad van Nice bent, breng dan ook een bezoek aan het prachtige Palais Lascaris. 

Het paleis is gerestaureerd en je kunt hier prachtige beschilderingen, rijkversierde zalen en mooie trappen bekijken. Je krijgt een goed beeld van hoe de adel in Nice vroeger leefde.

Toegang tot het Palais Lascaris is gratis. In Nice kun je naast dit paleis/museum ook diverse andere musea bezoeken. De meeste musea in Nice zijn gratis, dus voor het geld hoef je het niet te laten!

Bootjes kijken in de haven

Als je een bezoekje brengt aan Nice dan moet je de haven Port Lympia niet vergeten. De haven is erg indrukwekkend vanwege alle weelde die je hier aantreft. Maak een wandeling langs de kade en bewonder alle luxe jachten die hier liggen. Het uitzicht op de boten en de prachtig gekleurde Venetiaanse gebouwen levert een schitterend plaatje op.
Een heerlijke plek voor zowel jong als oud.

You Might Also Like

Leave a Reply