The best thing about memories is making them

Must sees in Marrakech

Marrakech is de parel van het zuiden en perfect voor een stedentrip. En als je er dan toch bent kun je meteen een kijkje nemen in de woestijn. Maar eerst de must sees van Marrakech:

Medina
Marrakech heeft de oudste oude stad (Medina) van Marokko en je mag deze zeker niet overslaan tijdens je stedentrip. De oude stad wordt omringd door de hoge rode stadsmuren en je vindt er een wirwar van smalle straatjes, pleintjes en leuke winkeltjes.

Djemaa el Fna
Op dit centrale plein in de Medina beland je in een compleet andere wereld. Je vindt er tientallen stalletjes waar je kunt eten en drinken. Maar de slangenbezweerders, tandentrekkers, acrobaten en muzikanten maken een bezoekje aan het plein zintuigenprikkelend.

Palais Bahia
Uitgestrekt over 8 hectare vind je dit schitterende paleis met maar één verdieping en maar liefst 150 kamers. Een groot gedeelte van het paleis is opengesteld voor publiek. In de binnenplaatsen, ontvangstruimtes en binnenplaatsen krijg je een idee van de Moorse luxe.

Koutoubia moskee en minaret
De moskee en minaret zijn het symbool van Marrakech en bovendien is de minaret een fijn oriëntatiepunt. De moskee is helaas niet toegankelijk voor niet-moslims, maar de moskee en minaret van dichtbij bekijken is zeker de moeite waard.

Jardin Majorelle
Bijzondere Franse architectuur met mooie bloemen en planten kun je zien in de Majorelletuin. Sinds 1980 is het huis in handen van Yves-Saint Laurent en Pierre Bergé. Je kunt een kijkje nemen in de rustgevende tuin en het Museum van Islamitische Kunst.

Kookcursus in Marrakech
Heb je altijd al een echte Marokkaanse tajine willen leren koken? Dan is deze kookcursus wat voor jou. Samen met de kok ga je eerst naar de markt in de soukh om boodschappen te doen, kun je meteen je Marokkaans een beetje opfrissen. Daarna ga je met je vers gekookte ingrediënten samen met de kok aan de slag om de perfecte tajine te koken. En daarna eet je natuurlijk je zelf gemaakte tajine op, op de knusse binnenplaats van een Riad.

Menara
Deze zeer bijzondere tuinen moet je absoluut bezoeken tijdens een stedentrip Marrakech. De vele olijf- en fruitbomen ruiken heerlijk en het paviljoen met de grote vijver hebben een bijzonder rustgevende werking op je. Je kunt het paviljoen beklimmen en aan de ene kant de minaret zien en aan de andere kant het Atlasgebergte.

Tombes van de Saädieden
Hier liggen 4 sultans en 62 familieleden begraven. De tombes werden ooit dichtgemetseld, maar in 1917 werden de tombes opnieuw gevonden en op een prachtige manier gerestaureerd.

Museum Dar si Saïd
Museum voor Marokkaanse volkenkunst. Het 19de huis is reden genoeg voor een bezoekje: de geschilderde deuren, marmeren vloeren, met tegels bedekte wanden en het houtsnijwerk zijn erg mooi.

En ben jij al eens in het prachtige Marrakech geweest?

Leave a Reply