The best thing about memories is making them

Reykjavik IJsland

Ongewone mooie bestemmingen voor een vakantie

Heb jij het ondertussen wel gehad met de gewone bestemmingen zoals Londen en Barcelona? En heb je geen inspiratie meer voor een volgende stedentrip? Ik heb 10 mooie, ongewone bestemmingen voor je op een rijtje gezet, want zijn nog zoveel leuke bestemmingen om op vakantie te gaan binnen en buiten Europa.

 

Boedapest – Hongarije

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is super gezellig en heel erg goedkoop! Zo heb je al een luxe diner voor een 10tje per persoon, hoe leuk is dat? Neem een bad in één van de prachtige badhuizen, beklim de Gèllertberg voor een geweldig uitzicht over zowel de Boeda en Pest, maar geniet vooral van de gastvrijheid van de Hongaren.

Boedapest

 

Ho Chi Minh City – Vietnam

Er zijn nog weinig toeristen die dit prachtige land hebben ontdekt. Dus pak je kans en wees 1 van de eersten voor dat het ‘veramerikaanst’. Bezoek de prachtige groene omgeving, rijstvelden en Halong Bay, maar ook grote steden zoals Ho Chi Minh City. Eenmaal in Vietnam aangekomen wil je waarschijnlijk nooit meer weg. 

Ho Chi Minh City

 

Kaapstad – Zuid-Afrika

Voor een avontuurlijke vakantie is Zuid-Afrika fantastisch! Begin in Kaapstad en leer meer over de apartheid, spot pinguïns bij Boulder’s beach en ga naar de top van de Tafelberg. En natuurlijk mag je een safari niet missen als je in Afrika bent, want de Big Five mag je niet missen. Eindig in Johannesburg, de grootste stad van het land, voor een echte Afrikaanse stadservaring.

Kaapstad Johannesburg

 

Tokyo – Japan

In Japan kan je veel dingen ondernemen zoals winkelen, dineren, genieten van de mooie natuur, cultuur snuiven en meer. Wat ook leuk is om eens het enorme oversteekpunt in Tokyo te bezoeken en proberen over te steken zonder helemaal in de stress te raken. <- Ik zou het niet eens durven denk ik haha. 

Tokyo Japan

 

Windhoek – Namibië

Als je op vakantie naar Namibië gaat, sla je Windhoek waarschijnlijk niet over. De enige internationale luchthaven bevindt zich namelijk hier en het is de grootste stad van het land. Maar als je naar Namibië komt, kom je voor de natuur! Blijf dus niet te lang hangen in Windhoek, maar ga op safari, zandboarden in de woestijn en ontmoet bewoners van oude, Afrikaanse stammen.

Windhoek Namibie

 

Pula – Kroatië

Iedereen kent natuurlijk het Colosseum in Rome, maar een net zo goed bewaard amphitheater vind je in Pula, in het westen van Kroatië. Een stuk minder toeristisch en net zo indrukwekkend. Er zijn nog meer bouwwerken uit de Romeinse tijd te vinden in deze stad. Pula is de perfecte stad om een stedentrip en een strandvakantie te combineren. De stranden zijn hier namelijk ook erg mooi.

Pula Kroatie

 

Manila – Filipijnen

De hoofdstad van de Filipijnen is uniek op zijn eigen manier. Maar als je naar de Filipijnen gaat, wil je natuurlijk ook naar de paradijselijke eilanden. Kies één van de meer dan 9000 eilandjes, zet je chill-modus aan, met een cocktail in je hand en een boek en je bent er klaar voor!

Filipijnen

 

Colombo – Sri Lanka

Sri Lanka’s commerciële hoofdstad wordt vaak overgeslagen, maar is ook zeker het ontdekken waard. De stad zit namelijk vol met contrasten. Je vindt er oude tempels maar ook veel grote kantoorgebouwen.  Trek daarna verder het land in. Daar wachten grote aantallen olifanten, mooie treinritten en de witste stranden op je.

Colombo

 

Reykjavik – IJsland

De meest noorderlijke hoofdstad van de wereld mag je (en kan je bijna) niet overslaan tijdens een trip naar IJsland. Niet al te groot en heel erg kleurrijk waardoor je een beetje een dorpsgevoel krijgt, want de locals zijn ook super vriendelijk. Maar vergeet de rest van dit prachtige land niet, de vulkanen, gletsjers en wijde, open vlaktes zijn magisch.

Reykjavik IJsland

 

Valencia – Spain

Vergeet Barcelona en Madrid. Valencia is dé stad om nu heen te gaan! De stad combineert oud met modern, wat je goed terugziet. In het oude centrum wordt je omringd door authentieke Spaanse huisjes en kerken. Maar dan is daar ineens een groot, futuristisch park met hypermoderne gebouwen. En dat gecombineerd met de heerlijke Spaanse keuken. Waar wacht je nog op?

Valencia Spain

 

Nou welke stedentrip ga jij deze vakantie maken? Liefs x 

You Might Also Like

Leave a Reply