The best thing about memories is making them

WINACTIE – Het Bitterzoete Paradijs

Iris Hannema

Iris Hannema is geboren in 1985 en is reisjournalist/schrijver. In haar eentje reisde ze naar al meer dan 95 landen! Het Bitterzoete Paradijs is Iris haartweede boek waarin ze je meeneemt met al haar avonturen. Eerder verscheen het boek Miss Yellow Hair, Hello! al bij de Arbeiderspers.

In het boek Het Bitterzoete Paradijs neemt Iris je mee naar haar zoektocht naar het aardse paradijs. Waar is het paradijs en bestaat het eigenlijk wel? In het boek bezoekt ze de eilanden in de Stille Oceaan; van de Salomonseilanden tot aan Hawaï. Iris overleeft de verwoestende cycloon Pam als ze op Vanuatu verblijft en in het koninkrijk Toga ontmoet ze de koning. In Fiji wordt ze beroofd en maakt ze de zwaarste zeereis ooit met tonijnvissers. Op Bora Bora blijkt haar campingeigenaar stervende en op een van de minuscule atollen van Tahiti vindt ze onderwaterliefde. Iris vertelt alles in detail en neemt je zo helemaal mee in alles wat er gebeurd.

Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken; het eerste hoofdstuk gaat over haar reis naar Oost-Afrika, hoofdstuk 2 speelt zich af in Nederland en de laatste drie hoofdstukken spelen zich af op de eilanden in de Stille Oceaan.

Het Bitterzoete Paradijs bevat heel vele mooie kleurenfoto’s van de landen die ze bezoekt en een paar zwart-wit kaarten van de eilanden. Iris Hannema laat in het boek zien dat een vrouw makkelijk in haar eentje de wereld over kan reizen en duikt steeds vol overgave in het avontuur. Je wordt door Iris meegenomen hoe het is om in je eentje te reizen met weinig bagage, logeren bij locals en om het avontuur tegemoet te gaan, maar ook dat het soms best saai is om alleen te reizen en dat sommige eilanden helemaal niet zo leuk zijn al gedacht. 

Het boek is een groot vermaak en steekt je aan om zelf ook meteen op reis te gaan! Ik heb zelf enorm gelachen om alles wat Iris meemaakt, maar voelde zelf ook het verdriet die er was bij de verwoestende cycloon Pam en werd zelf al misselijk bij de gedachten van de tonijnvissersboot. Het is een heerlijk boek dat je niet wilt wegleggen en in een teug wilt uitlezen! 

In samenwerking met Singel Uitgeverijen mag ik een exemplaar van dit toffe boek weggeven! En die wil je heel graag winnen, want het is een heerlijk boek om te lezen! Ik maak 14 februari de winnaar bekend, want een beter valentijnscadeau is er niet toch?

Het Bitterzoete Paradijs - Iris Hannema

Hoe kun je winnen?

  • Deel en like dit bericht op jouw eigen facebook tijdlijn! -> 
  • Vertel mij in de reacties van het bericht waarom juist jij wilt winnen!

 

Singeluitgeverijen: http://www.singeluitgeverijen.nl/de-arbeiderspers/

Liefs Jaimy xx

You Might Also Like

Leave a Reply