The best thing about memories is making them

Chinese Muur China

Bezienswaardigheden die je in je leven minstens 1x gezien moet hebben

Er is zoveel te zien in de wereld dat het soms moeilijk kiezen is waar je moet beginnen. Maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Deze moet je tenminste één keer in je leven gezien hebben, omdat ze gewoonweg wereldberoemd zijn. Welke zet jij in 2017 op de foto?
 

1. Het Vrijheidsbeeld, New York

Jaarlijks bezoeken meer dan 3 miljoen mensen het Vrijheidsbeeld in New York. Het Vrijheidsbeeld staat symbool voor de verwelkoming van iedereen, tolerantie dus. En dat is actueler dan ooit. Het beeld is 46 meter hoog, weegt 225 ton en bestaat uit koperen platen. De kroon bestaat uit 7 punten. Deze staan centraal voor de zeven continenten.

Het vrijheidsbeeld in New York

2. Eiffeltoren, Parijs

De Eiffeltoren is de populairste toeristische attractie van Frankrijk. Ook wereldwijd is de Eiffeltoren het symbool van Parijs. Hij wordt jaarlijks door meer dan 6 miljoen mensen bezocht. De toren is 324 meter hoog en weegt 10.100.000 kilo. Er zijn 3 verdiepingen in de Eiffeltoren. Op de eerste verdieping is een restaurant gevestigd waarvandaan u een mooi uitzicht heeft over Parijs. De tweede verdieping ligt op 115 meter boven de grond. Hier heb je het beste uitzicht over de stad. Op 275 meter hoogte ligt de derde verdieping die alleen met de lift bereikbaar is.

Eiffeltoren in Parijs

3. Colosseum, Rome

Het Colosseum van Rome is in de eerste eeuw na Christus gebouwd en de bouw duurde acht jaar. De openingsspelen duurden 100 dagen en bestonden uit gladiatorengevechten en schouwspelen. Er passen maar liefst 50.000 toeschouwers in het amfitheater. Het Colosseum is door een aantal natuurrampen helaas flink beschadigd geraakt en ondanks vele renovaties wordt het gebouw nog steeds bedreigd door verval. Dat stopt echter niet de duizenden toeristen die elke dag het Colosseum bezoeken om te genieten van de historische pracht.

Colosseum in Rome

4. Sagrada Familia, Barcelona

De Sagrada Familia is ontworpen door de architect Antoni Gaudí die ook Park Güell in Barcelona heeft ontworpen. De bouw van de Rooms-katholieke Kerk is in 1882 begonnen en is sindsdien alleen tijdens de Spaanse Burgeroorlog een paar jaar stilgelegd. De officiële opleveringsdatum is waarschijnlijk in 2026. De bouw duurt zo lang doordat deze alleen met het geld uit giften betaald mag worden. De kerk is namelijk een verzoeningskerk.

5. Grand Canyon, Arizona

De Grand Canyon is een brede, diepe kloof in het noorden van Arizona. De kloof is ontstaan door de Colorado rivier die hier doorheen stroomt. Het is één van de populairste toeristische attracties van de Verenigde Staten en trekt per jaar ongeveer 5 miljoen bezoekers. Nederland staat in de top 5 met landen waaruit de meeste bezoekers komen. Wij houden wel van een adembenemend uitzicht dus! Langs de South Rim en North Rim zijn de bekendste uitzichtpunten en rustplaatsen. Door de rode kleur van het steen is de Grand Canyon vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang op zijn mooist.

6. De Chinese Muur, Beijing

De Chinese Muur ligt officieel dan wel niet in Beijing, maar het is een favoriet daguitstapje vanuit de Chinese hoofdstad. De oorsprong van de Muur dateert al van voor het begin van onze jaartelling. Het is ontstaan als verdedigingswerk tegen de Hunnen. De ruim 2400 kilometer lange muur heeft slechts enkele poorten, die vroeger streng bewaakt werden. De meeste tours brengen je naar de Muur bij Badaling, op ongeveer een uur rijden. Een klein stukje verderop vind je de Muur bij Mutianyu. Een andere optie is Jinshanling, maar hier is de Muur in zwaar verval waardoor je hier weinig toeristen tegenkomt. Voor avonturiers is er ook nog de Muur bij Simatai, een gedeelte dat ook nauwelijks gerestaureerd is.

Chinese Muur China

7. Opera House, Sydney

Het Opera House is waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van Sydney. Dit prachtige bouwwerk is ontworpen en grotendeels gebouwd door de Deense architect Jørn Utzon. Inmiddels is het Opera House zowel het symbool van de stad als het land. Je vindt het Opera House aan Bennelong Point, in de haven van Sydney. Er zijn verschillende concertzalen, theaters, een studio en openlucht ruimte, maar ook restaurants, cafés en winkels te vinden.

Opera House Sidney

8. Big Ben, Londen

Ongewtijfeld het bekendste icoon van Londen is de Big Ben. Maar in tegenstelling tot wat velen denken, is Big Ben eigenlijk de naam van de klok en niet de toren. De toren heet de Elizatbeth toren, die weer deel uitmaakt van het Palace of Westminster. Het Palace of Westminster werd gebouwd in de elfde eeuw en gebruikt als paleis door de Engelse koninklijke familie. Tegenwoordig is het gebouw de thuisbasis voor het parlement. Je hebt een aardige conditie nodig om de bel van dichtbij te kunnen bekijken. Big Ben hangt namelijk op een hoogte van 62 meter en is te bereiken door een stenen spiraaltrap met maar liefst 334 treden te beklimmen.

Bigben Londen

 

9. Brandenburger Tor, Berlijn

De Brandenburger Tor is een van Berlijn’s belangrijkste monumenten, een symbool van tweehonderd jaar geschiedenis van Berlijn. Deze voormalige stadspoort wordt beschouwd als een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Europa. Daarnaast is het ook een van de belangrijkste symbolen van Berlijn en Duitsland. Vroeger diende de plek waar de poort staat als stadsgrens tot het centrum. Je vind de Brandenburger Tor ten westen van het centrum, op de kruising van Unter den Linden en Ebertstraße.

Brandenburger

10. Borobudur, Java

Eén van de meest populaire bezienswaardigheden in Indonesië is de Borobudur tempel. Je vind deze prachtige tempel op Midden-Java, in de provincie Magelang. De tempel werd al in de 8e eeuw gebouwd. Vervolgens werd het complex door natuurgeweld meerdere keren vernietigd, maar gelukkig ook meerdere malen weer herbouwd. Tip: zorg ervoor dat je zo vroeg mogelijk naar de tempel reist. Je kunt zelfs dicht in de buurt van de tempel overnachten, zodat je snel bij het complex bent. In de loop van de ochtend komen dagelijks busladingen vol toeristen bij de tempel aan. Wil je lekker op jouw gemak en in alle rust het complex bezoeken, dan wordt het dus vroeg opstaan.

Borobudur Java

Wat vinden jullie van de bezienswaardigheden? Hebben jullie er al een aantal op je bucketlist staan? Of heb je ze allemaal al gezien?

You Might Also Like

Leave a Reply