The best thing about memories is making them

India

De beste regio’s voor een eerste reis naar India

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/18469569/?claim=avdksza2h3b”>Follow my blog with Bloglovin</a> 

India, een land van extremen. Sommigen vinden het helemaal te gek, anderen vinden het helemaal niets. Er lijkt weinig tussenin te zitten. De mensen denken er zo volstrekt anders dan wij en hebben er zulke, voor ons, bizarre rituelen en gebruiken. En als je dan overweegt om naar India te gaan, dan kun je het beste bij een van deze regio’s beginnen; 

Rajastan

Dit is wat mij betreft de regio die je er als eerste uit zou moeten pikken bij een reis naar India. Rajastan is India op zijn mooist en meest kleurrijk. Het landschap is woestijnachtig en niet bijzonder spraakmakend, maar de mensen, kleuren, geuren en gebouwen zijn dat des te meer! Rajastan is de regio van mannen met verweerde gezichten en tulbanden. Van vrouwen met grote, gouden neusringen en kleurrijke gewaden. Van overnachten in de mooiste paleizen en Indiaas eten op z’n best. Je bezoekt er de mooiste paleizen en waant je soms in een sprookje van 1001 nacht. In bijvoorbeeld Bikaner kun je op kamelensafari en je treft er een heuse rattentempel!  De mensen vereren hier ratten en geven ze daarom eten en drinken (wat weer leidt tot meer ratten).. Verder vind je er een roze én een blauwe stad, een te gek meer waar midden op het eiland een super de luxe hotel staat. En als je mazzel hebt, kun je er ook nog eens genieten van de Pushkar camel fair, een festival tussen de kamelen. Kortom, een diverse en prachtige regio!

Rajastan India

 

Varanasi

Als je maar één stad in India kunt bezoeken, dan moet het wat mij betreft Varanasi zijn. Het is zo ongeveer alles wat je als mens in India kunt verdragen en zult meemaken. Varanasi is de meest heilige stad van het Indiase subcontinent en mensen komen dan ook van heinde en verre om hier familieleden of vrienden te begraven. Varanasi ligt aan de Ganges en telt vele tempels en zogenaamde ghats, dat zijn plekken waar lijken worden verbrand. Je ziet dan ook geregeld mensen met brancards door de stad lopen met daarop een wit laken met bloemen. Die zijn op weg naar de ghats om hun geliefden te verbranden en hun as uit te strooien over de Ganges. Echt, de stad is één groot en bizar schouwspel. De meeste hotels liggen aan de rivier en wanneer je in de ochtend opstaat zie je de zon opkomen achter de rivier aan de overkant of wordt je al voor zonsopkomst door een mannetje in een bootje over de rivier geroeid om je de ghats te laten zien. Echt magisch!

Naast al dat bijzonders moet ik wel zeggen dat Varanasi  zo ongeveer de meest smerige stad van alle Indiase steden is, die ieder voor zich ook al vies zijn… Dus wees wel voorbereid! Varanasi valt trouwens mooi te combineren met Agra, de stad van de Taj Mahal en ook Kolkata, die een stuk ten Oosten van Varanasi ligt. 

Varanasi India

Goa

Na al dat gereis is het lekker om ook even te ontspannen. En dat is in India niet altijd even makkelijk. Maar het kan wel. Daarvoor moet je wel een stuk naar het Zuiden reizen. Deze provincie is niet bepaald een off-the-beaten track bestemming. Sinds de jaren ’70 is het al een plek waar Westerse hippies naartoe komen om op het strand te hangen, lekker te eten en eigenlijk gewoon van het goede leven te genieten. En die insteek is vandaag de dag voor de meeste mensen niet anders. Goa heeft prachtige stranden, veel restaurants en hotels en een lang, droog seizoen. En het is, net als de rest van India, goedkoop. Voor een paar euro huur je een brommertje voor de dag en rijd je tussen de rijstvelden door.

Het is wel belangrijk dat je van tevoren goed uitzoekt wat je precies zoekt. Een rustig strand met veel vermaak, of juist een wat rustiger en meer afgelegen strand. Goa heeft het allemaal, maar je moet het wel zien te vinden! En mocht je nou nog steeds niet genoeg hebben gehad van zon, zee en strand? Neem dan de nachttrein en stap de volgende morgen uit in de provincie Kerala. Ook hier heb je prachtige stranden, maar dan zonder het massatoerisme!

Goa India

 

You Might Also Like

Leave a Reply