The best thing about memories is making them

Malaga Spanje

Shoppen, eten, bezoeken en uitgaan in Malaga

Málaga ligt aan de zuidkust van Spanje aan de Costa del Sol. Málaga is een grote stad in de streek Andalusië. De stad ligt ingesloten tussen de bergen van Axarquia, twee rivieren en de Middellandse Zee. Het is een veelzijdige stad met een roemrucht verleden. Tegenwoordig ademt de stad een echte zuidelijke havensfeer. Bekend zijn de stranden rondom Málaga. Door het heerlijke weer is het hier bijna het hele jaar door goed toeven. Ten noorden van Málaga ligt de oude stad Granada. Hier ligt een van de topattracties van Spanje: het Alhambra. Málaga is een goede bestemming voor een leuke en afwisselende stedentrip of een heerlijke strandvakantie. In Maart ga ik zelf met klasgenoten een week naar Malaga, dus dan zullen we nog uitgebreid verslag doen. Maar hieronder alvast alles wat je kunt beleven in Malaga; 
 

Bezienswaardigheden 

In Málaga is veel te zien en te doen. Als je vliegtickets naar Málaga hebt geboekt, mag je het vernieuwde Picasso Museum niet missen. Naast de bezienswaardigheden in de stad kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar bijvoorbeeld het mooie Marbella.

SMLXL

Picasso Museum
Málaga wordt niet voor niets de stad van Pablo Picasso genoemd. Ook kun je het geboortehuis van Picasso bezoeken. Er zijn drie musea in de wereld die zich het Picasso Museum mogen noemen, in Parijs, Barcelona en uiteraard in Málaga. Het museum in Málaga geeft een uitgebreid beeld van de verschillende periodes die Picasso doorgemaakt heeft in zijn artistische leven. Uiteraard worden er vele originele werken in het museum tentoongesteld.

SMLXL

Plaza de Toros
Het Plaza de Toros is een van de oudste stierenvechtersarenas van Spanje. Het stadion is gebouwd in 1785 en is een van de topattracties van Málaga. Nog steeds worden er stierengevechten gehouden. Als je daar niet van houdt, is het complex zelf indrukwekkend genoeg om toch een kijkje te nemen. Je krijgt er een lokale inkijk in de veelbesproken historische Spaanse sport en haar goede en slechte kanten.

SMLXL

CAC Málaga
Het CAC Málaga is het centrum voor hedendaagse kunst in het centrum van de stad. De verzameling van kunst bestaat niet alleen uit het werk van Spaanse artiesten. Er zijn ook mooie werken te bekijken van Amerikaanse kunstenaars. Het centrum opende zijn deuren in 2003 en is een bezoek meer dan waard, zeker voor kunstliefhebbers.

SMLXL

Alcazaba
Het Alcazaba wordt ook wel het mini Alhambra genoemd. Het werd grotendeels gebouwd in de 11e eeuw. Nu is het Alcazaba een complex met mooie tuinen, deels gebouwd op de ruïne van een oud Romeins theater. In het Alcazaba is een archeologisch museum gevestigd, dat goed bewaard is gebleven. Patio´s en fonteinen zorgen er voor verkoeling. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de haven en de stad Málaga.

SMLXL

Jardin de la Concepción
Het Jardin de la Concepción is een van de grootste botanische tuinen in Europa. Er zijn meer dan 160 verschillende bomen en planten. Ook kun je hier tientallen soorten vogels bewonderen. Door het lekkere weer is het op deze bijzondere plek goed toeven. Voor de echte natuurliefhebber mag dit uitstapje zeker niet ontbreken.

SMLXL

Omgeving van Málaga

Benalmadena
Ook in de omgeving van Málaga is genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld Benalmadena, een populaire badplaats aan de Costa del Sol. Het is een leuke dagtocht als je in Málaga bent. In Benalmadena kun je optimaal genieten van zon, zee, strand en het gezellige stadje. Deze excursie kun je per boot maken.

SMLXL

Shoppen in Málaga

In Málaga tref je op winkelgebied veel moois aan. In het centrum van Málaga vind je grote en bekende winkelketens. In de kleinere straatjes kun je koopjes op de kop tikken in de schilderachtige winkeltjes. Ook zijn er in Málaga grote overdekte winkelcentra.

In Spanje is het de gewoonte om siësta te houden. Houd er dus rekening mee dat een aantal winkels ´s middags rond een uur of 13:00 een of twee uur sluiten. De grotere winkels blijven echter gewoon open. De meeste winkels zijn tot ongeveer 20:00 uur ´s avonds geopend.

De belangrijkste winkelstraat is de Calle Marqués de Larios. Hier vind je de nationale en internationale winkelketens. In Malaga kun je in de vele kleine straatjes rondom de Calle Marqués de Larios veel kleine winkeltjes vinden met aantrekkelijke koopjes.

Ook heeft Málaga een vestiging van het warenhuis El Corté Ingles. Dit is een bekende warenhuisketen in Spanje. Een ander groot winkelcentrum in Málaga is Plaza Mayor. Dit winkelcentrum ligt naast het vliegveld. Het winkelcentrum is gebouwd in de stijl van een traditioneel Andalusisch stadje. De winkels van dit winkelcentrum zijn open tot 22:00 uur. Naast winkelen kun je hier ook genieten van andere vormen van vermaak, zoals heerlijk eten, naar de bioscoop en uitgaan.

SMLXL

Restaurants in Málaga

De meeste restaurants in Málaga liggen rond Plaza de la Merced. Hier kun je op het terras genieten van de bekende tapas of een heerlijke andere Spaanse specialiteit. Je kunt je in Málaga gastronomisch tot in de puntjes laten verwennen. Een aanrader is ook om eens op het strand te gaan eten. Hier vind je diverse goede en gezellige restaurants. Ook kun je in het Plaza Mayor heerlijk eten. Het Plaza Mayor ligt naast de luchthaven, net buiten Málaga. Houd er wel rekening mee dat Spanjaarden laat eten. De meeste restaurants lopen tussen 20:00 uur en 21:00 uur ’s avonds pas vol.

  • La Casa del Angel (Calle Madre de Dios, 29) heeft een menu van heerlijke traditionele Spaanse maaltijden. Het mooie pand beschikt zelfs over een aantal werken van Picasso.
  • Gorki (Calle Strachan, 6) heeft de beste tapas en meest smaakvolle sandwiches. Ook kun je hier genieten van uitgebreide maaltijden. Het restaurant is populair. Reserveer dus op tijd.
  • Antonio Martin (Plaza Malagueta, 4) is een erg goed visrestautant. Het restaurant is op het strand gevestigd wat zorgt voor een leuke sfeer.
  • Bar Lo Gueno (Calle Marín García, 12) is een tapasbar in het centrum van Malaga. Het is een authentiek Spaans restaurant. Je kunt hier genieten van bijzondere en originele tapas.
SMLXL

Uitgaan in Málaga

Als de zon ondergaat in Málaga is het tijd om uit te gaan en te genieten van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft. Breng je liever de avond ontspannen door in een rustige bodega? Of ga je liever los in een van de vele discotheken? Een ding is zeker, je zult het opwindende nachtleven van Malaga niet snel vergeten.

In Málaga liggen de meest populaire bars in de omgeving van Plaza del Merced en Plaza de Uncibay. Goede clubs zijn

  • Anden (Plaza de Uncibay, 8,) heeft verschillende zalen. Naast DJ’s is er ook regelmatig live muziek.
  • Sala Wenge (alle Santa Lucía, 11) draait vooral house muziek.
  • In het Miguel Cervantes-theater (Calle Ramos Marin) vinden regelmatig spectaculaire concerten, theater- en dansshows plaats.

In de zomers is het uitgaansleven aan de stranden erg populair. Levendige stranden bij Málaga zijn bijvoorbeeld Malagueta en Pedragalejo. De bars in de wijken El Palo en Pedregalejo hebben een typische Spaanse sfeer. In deze buurt zijn veel hippe tenten te vinden die openblijven tot in de late uurtjes. Ook gaan veel inwoners van Málaga uit in de omliggende steden zoals Torremolinos. Op de stranden is het ’s avonds goed toeven. De terrassen zijn open en er zijn clubs en bars. Bekijk de zonsondergang op een van de prachtige stranden.

SMLXL

Weer in Málaga

Málaga heeft een Mediterraans klimaat. De zon schijnt bijna elke dag. Gemiddeld heeft Málaga maar liefst 320 zonnige dagen per jaar. In de zomermaanden zijn temperaturen van 35 graden geen uitzondering. Door de invloed van de zee is het er ook op de warme dagen goed uit te houden. De wintermaanden in Málaga zijn bijzonder mild. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 15 en 20 graden. In deze periode is het op het strand zelfs nog goed toeven. Door het gunstige klimaat kun je het hele jaar door naar Málaga vliegen. Als je de hitte van de zomermaanden wilt vermijden, is bijvoorbeeld het voor- en najaar een goed alternatief. Of zoek in Málaga de winterzon op. 

SMLXL

Evenementen

In Málaga worden veel evenementen en festivals georganiseerd. In elke maand valt wel iets te beleven. Hier zijn de leukste jaarlijkse evenementen in Málaga op een rijtje:

Januari: Procesión De Los Reyes
Deze grote parade viert Driekoningen in Málaga. De feestdag wordt groots gevierd in de stad met een indrukwekkende parade en concerten en optredens in de avonduren. De hele stad is in feestsfeer gedurende twee dagen.

Februari/maart: Carnaval de Málaga
Het carnaval in Málaga doet niet onder voor meer bekende carnavallen. De gevierde thema’s zijn tolerantie en plezier. Er is een grote parade en traditionele dansers. Ook is er een groot optreden van verschillende street bands. Het carnaval wordt afgesloten met het begraven van een symbolische sardine.

Augustus: Málaga Fair
Deze grote kermis wordt gehouden ter ere van de koninklijke leiders Isabella en Ferdinand, die Málaga in 1487 heroverden. Het is een dag van traditionele kostuums en veel dansen en muziek. Ook vindt op dit festival stierenvechten plaats.

SMLXL

Vervoer (van en naar de luchthaven van Málaga)

Málaga heeft een airport die op ongeveer 10 kilometer van de stad ligt. Hier vind je informatie over het vervoer van en naar de luchthaven van Málaga.

Met de auto van en naar Málaga Airport
Met de auto rijd je vanaf Málaga Airport zo naar het centrum van de stad. Het centrum ligt op iets meer dan 10 kilometer afstand en dit kost je dus slechts een kwartier.

Met het openbaar vervoer van en naar Málaga Airport

Trein
Met de trein kun je gemakkelijk reizen van en naar Málaga Airport. Het treinstation bevindt zich onder de grond van de luchthaven. De trein is de snelste en goedkoopste optie om te reizen vanaf Málaga Airport. Elke 20 minuten vertrekt er een trein richting Fuengirola en het centrum van Málaga.

Bus
In plaats van de trein te nemen, kun je ook met de bus naar Málaga reizen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een halte tussen het centrum en de luchthaven moet hebben om gemakkelijker bij je accommodatie te komen. Het busstation bevindt zich onder de luchthaven. Naar het centrum van Málaga duurt de busreis in totaal een klein half uur. Kaartjes zijn te koop bij de buschauffeur. Je kunt ook kaartjes kopen bij de informatiebalie die zich bevindt bij de uitgang van terminal 3. Hier kun je de Billete Único aanschaffen waarmee je flinke korting kunt krijgen in de bus.

Met de taxi van en naar Málaga Airport
Bij aankomst op de luchthaven staan er verschillende taxibedrijven voor je klaar. De meeste taxi’s zijn wit en hebben een oranje taxibord bovenop de auto. De prijs voor een taxi naar Málaga is tussen € 28 en € 32. Voor een taxirit naar de tweede grootste stad in de omgeving, Marbella, betaal je tussen de € 70 en € 85.

Zo en dan ga ik Malaga zelf al over 2 maandjes beleven, Liefs x

You Might Also Like

Leave a Reply