The best thing about memories is making them

Kijkje op de vakantiebeurs 2017

Gister, 11 januari, ben ik zelf een dagje gaan kijken op de vakantiebeurs en het was weer een gezellige en leuke dag. Ik was samen met twee klasgenootjes meteen na school naar Utrecht gereisd, daarom waren we er helaas maar 3 uurtjes. Maar eigenlijk was ik na 3 uur ook wel kapot van het lopen, iedereen aanspreken voor stage en de hele tijd foto’s maken in gekke pakjes. Hieronder een verslag over gister; 
 
 

Allereerst voor de mensen die nog heen gaan. De jaarbeurs zit meteen achter Utrecht Centraal, dus als je Utrecht Centraal uitloopt ga je gewoon rechtdoor en kom je alle vlaggen en borden meteen tegen. Je moet wel om wat werkzaamheden heen, maar dat duurt misschien 1 min. dat is te overzien toch? 
 
Zodra je binnen bent moet je meteen je ticket laten zien en kun je bij verschillende garderobe punten je jas en/of tas afgeven. (Dit kost wel €1,50 per stuk.) Zodra je de vakantiebeurs binnen stapt, waan je je meteen in een andere wereld.  
 
SMLXL

 
SMLXL

 
SMLXL

 
Er zijn verschillende routes die je kunt bewandelen op de Vakantiebeurs;
 
De soloreiziger route
Alleen op reis gaan saai? Helemaal niet! Je leert vaak makkelijk mensen kennen als je alleen op pad bent, maakt intenser contact met locals en sluit misschien wel vriendschappen voor het leven. Niet voor niets dat alleen reizen nu erg populair is! Daarom heeft de vakantiebeurs een soloreizigers route uitgestippeld, deze kun je herkennen aan de gouden pictogrammen. 
 
De kids route
Voor de allerjongste reizigers is er ook wat leuks bedacht. Het kids-route paspoort is verkrijgbaar bij de ingang. Dit is een leuke ontdekkingstocht over de vloer waarbij de kinderen allerlei landen en deelnemers tegenkomen. Onderweg kunnen zij allerlei leuke, spannende en lekkere activiteiten doen. De kids route kun je herkennen aan de gele pictogrammen. 
 
De culinaire route
Loop mee met de culinaire route! Bij verschillende deelnemers kun je de lekkerste hapjes proberen. Een strippenkaart kost €7,00 en daar krijg je 8 verschillende hapjes voor. Deze strippenkaart kun je bij de kassa kopen. 
 
SMXLL

 
 
 
Maar gewoon zelf een rondje lopen en alles bekijken is natuurlijk ook een leuke optie. Bij de kassa’s kun je plattegronden halen die je naar alle hallen toe begeleiden. Alle hallen zijn verdeeld in continenten dus je hebt bijvoorbeeld hallen voor Azië, Afrika en Europa. Daarnaast is er ook dit jaar een speciale hal voor cruise en ferry reizen en outfreeca.
 
Outfreeca is dit jaar het ‘nieuwe’ continent op de vakantiebeurs. Hou je van kamperen en een actief buitenleven? Ben je gek op de natuur en trek je er iedere vakantie graag op uit? Ontdek dan Outfreeca in hal 12! Bij Outfreeca kun je tokkelen en abseilen van een uitkijktoren, suppen en e-bikes testen. Ook is er een echt kampvuur waar je marshmallows kunt roosteren. 
 
 
 

  
De andere speciale hal dit jaar is hal 11 met het Nederlandse paviljoen. Het Nederlandse is een aparte plek die helemaal in het teken staat van Nederlandse bestemmingen en vakantie vieren in eigen land, aangezien Nederlanders steeds vaker vakantie vieren in eigen land. In het Nederland paviljoen vind je van alles. Denk aan gezellige dagjes weg in eigen land, varen in Nederland, leuke steden en regio’s en bijzondere overnachtingen. Naast allerlei leuke deelnemers en activiteiten kun je in het Nederland paviljoen ook genieten van pannenkoeken op het terras. 
 
In hal 8 vindt je dit jaar cruises wereldwijd. Je vindt hier zo’n 20 rederijen en cruisespecialisten, zij geven informatie, presentaties en er draaie korte informatieve films. Het aanbod is zeer divers en varieert van stedentrips, golfcruises, yogacruises, cruises voor kinderen, natuurreizen en poolcruises. En dan kun je in hal 8 ook nog een filmtheater vinden met veel verschillende landenvideo’s en documentaires.
 
Tussen hal 3 en 4 bevindt zich het reizigerscafé. In dit café kun je veel tips krijgen over bijzondere bucket list items. Ook zijn er speciale experts aanwezig die elk uur een voorlichting geven over een ander land. Maar je kunt natuurlijk ook de gehele dag in het continent Europa bij de stands van Oostenrijk zitten en bier drinken, bratwursten eten en genieten van de live muziek (; 
SMXLL

 
 
 
Zelf heb ik niet alle experts gesproken of een film gezien, want daar hadden wij helaas geen tijd voor. Maar als je zelf heen gaat kan je er een dag vol dingen beleven. Ik heb zelf vooral veel dingen gezien voor school en informatie gevraagd voor stages (wat ook erg belangrijk is natuurlijk), maar ook erg veel lol gehad en genoten van alle creaties die alle touroperators weer hadden gemaakt rondom hun stands. 
 

 En heb ik je al overtuigd om heen te gaan? Het is namelijk echt een evenement wat je niet kan missen! Je kunt hier kaartjes kopen met korting: http://www.vakantiebeurs.nl/nl-NL/Bezoeker.aspx 
 
 
Heel veel plezier allemaal! Liefs Jaimy x 
 

 

You Might Also Like

Leave a Reply