The best thing about memories is making them

Vliegtickets boeken

Hoe boek je jouw zomervakantie zo goedkoop mogelijk?

Een vakantie is duur genoeg, zeker als je in de populaire zomermaanden gaat. Hoe minder geld je besteed aan je vliegticket, des te meer kun je besteden aan leuke dingen op de plaats van bestemming. Daarom deze 6 tips om zo voordelig mogelijk vliegtickets te boeken.
 

1. Boek op tijd

De meeste airlines beginnen met een lage prijs om stoelen te verkopen. Hoe voller het vliegtuig komt, hoe minder beschikbaarheid. Daardoor stijgt de ticketprijs. Tot op het allerlaatste moment, dan dalen de prijzen weer om toch de laatste stoelen te verkopen. Als je dus niet de onzekerheid van heel erg last-minute reizen wilt, kun je het beste bij de eerste groep horen. Voor veel bestemmingen kun je, als je wilt reizen in juli of augustus, het beste in januari of februari boeken.

2. Zoek niet in het weekend

Vliegwinkel.nl maakt geen gebruik van je cookies om de ticketprijs van jouw gezochte vlucht bij een tweede keer zoeken te verhogen. Het kan dus geen kwaad om een aantal keer terug te komen om op verschillende tijden te zoeken. Zo zijn de prijzen in het weekend vaak hoger dan doordeweeks, omdat mensen in het weekend vaker tijd hebben om te zoeken en te boeken. Airlines passen hun prijzen daarop aan.

3. Maak een multistop

Veel mensen denken dat een gewoon retourtje de goedkoopste vliegtickets zijn. Maar dit klopt vaak niet. Vliegen van en naar meerdere bestemmingen of terugvliegen vanaf een andere stad kan goedkoper zijn.
Een voorbeeld: Je gaat op vakantie naar Spanje. Je vliegt van Amsterdam naar Barcelona, waar je familie bezoekt en Barcelona verkent. Dan vlieg je van Barcelona naar Madrid, waar je een vakantiehuisje geboekt hebt. Vanuit Madrid vlieg je na een mooie vakantie weer terug naar Amsterdam. Het is gewoon mogelijk! Klik in de zoekbox op vliegwinkel.nl op meerdere bestemmingen.

SMXLL

 

4. Vind de goedkoopste reisdata

Een ticketprijs kan per dag verschillen. Daarom kun je op vliegwinkel.nl ticketprijzen van een aantal dagen voor en na jouw gekozen data bekijken, in een handige tabel of grafiek. Klik rechtsboven de zoekresultaten op het tabje +/- 3 dagen. Bekijk bijvoorbeeld deze reis naar Bangkok in juli 2017*. Zo vind je ook in het hoogseizoen de voordeligste tickets.

SMLXL

 

5. Vlieg vanaf een andere luchthaven

Schiphol is niet de enige luchthaven in en nabij Nederland. Vliegen vanaf een andere luchthaven kan soms een stuk goedkoper zijn. Dit heeft te maken met de hoogte van de luchthavenbelasting en het aanbod en de vraag van de verschillende luchthavens. Voor sommige mensen liggen Brussel of Düsseldorf juist dichterbij dan Amsterdam. Voor anderen is het een stuk verder reizen voordat je bij de luchthaven bent, maar kun je er met een bus of trein voordelig naartoe reizen. Kijk dus waar jouw voorkeur naar uitgaat en of hoeveel bagage je mee wilt nemen om te belissen of een andere luchthaven voor jou handig is. Bekijk het tabje Alternatieve luchthavens boven je zoekresultaten op vliegwinkel.nl.

6. Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar inschrijven voor de nieuwsbrief is echt een goed idee. Een goedkope vlucht komt namelijk ook voorbij als je geduldig wacht. Vooral in de vroege maanden van het jaar zijn er vaak veel airlines die tickets in de uitverkoop doen. Maar dan moet je wel op de hoogte blijven! Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je 10 euro korting. Maar je wordt ook op de hoogte gehouden van goede deals, airline-aanbiedingen, kortingscodes en tips voor jouw volgende reis.

SMLXL

Credits: https://www.vliegwinkel.nl/reisgids/tips-boek-zomervakantie-voordelig/ utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=2016-50-blog-voordelig-boeken-tips

 

You Might Also Like

Leave a Reply