The best thing about memories is making them

Kleurrijk Kopenhagen

Het kleurrijke Kopenhagen

Toen Denemarken in de tiende eeuw een koninkrijk werd, was Havn (haven) slecht een nietszeggend vissersdorp. Maar onder bescherming van de Deense kroon ontwikkelde Kopenhagen zich snel tot een belangrijk handelscentrum. Maar nu staat Kopenhagen vooral bekend om zijn kleurrijke wijken, charmes en de kleine zeemeermin.
 
SMLXL

Bijna iedereen bezoekt meteen de kleine zeemeermin, Lille Havfreu, bij de haven van Kopenhagen. Helaas wordt er door vandalisme minstens 1x per jaar het hoofd van de zeemeermin afgeslagen. Maar gelukkig zijn nog steeds de originele gietvormen aanwezig en kan ze nog steeds elke keer gerepareerd worden. In de haven van Kopenhagen vindt je de leuke wijk met alle gekleurde huizen. (zie eerste foto)
 
SMLXL

Kopenhagen heeft nog vele meer mooie bezienswaardigheden zoals: Drievuldigheidskerk, Frederikskerk, Attractiepark Tivoli, Holmenskerk, Statens Museum for Kunst,  Ny Carlsberg Glyptotek, Ronde Toren, St. – Petruskerk, Paleis Amalienbord, Kasteel Christiansborg en Kasteel Rosenborg, maar je kunt ook natuurlijk er heel lekker eten of een leuke rondvaart maken door de haven van Kopenhagen.
Ik pik hiervan alleen even de leukste uit om met jullie te delen.
 
Amalienborg
Het beroemde paleis van de Deense koninklijke familie staat op een groot achthoekig bestraat plein. Aan de vier schuine zijden staan vier identieke paleizen. In het midden van die prachtige bouwwerk staat een ruiterstandbeeld van koning Frederik V. Elke dag om twaalf uur vindt op het plein de wisseling van de wacht plaats. 
SMLXL

 
SMLXL

De ronde toren
Op het 36 meter hoge brede platform van de ronde toren midden in de oude binnenstad kunt u van het uitzicht genieten. Je hoeft maar 36 meter omhoog met trappen, maar je moet wel 209 meter in de rondte lopen, als in een soort van slakkenhuis. Naast de toren staat de Drievuldigheidskerk, Trinitatis Kirke. Hier vlakbij zijn ook de winkelstraten Strøget en Strædet. 
 
SMLXL

 
SMLXL

 
SMLXL

Kasteel Christiansborg
Op het kleine eiland Slotsholm, die je kunt bereiken via een aantal bruggen, staat kasteel Christiaansborg. Vroeger was het de woning van de koninklijke familie, maar tegenwoordig zit de Deense regering in het gebouw.
 
SMLXL

Pretpark Tivoli
Het pretpark dat geopend is op 15 augustus 1843 kun je via vele manieren bereiken. Je kunt op het water van de voormalige verdedigingsgracht spelletjes spelen, de stad van bovenaf bekijken vanuit het reuzerad, in de achtbaan 20x over de kop gaan of een van de andere 25 attracties bezoeken. Maar je kunt natuurlijk ook naar een concert luisteren of er lekker eten. 
 
SMLXL

 
SMLXL

Liefs Jaimy x

You Might Also Like

Leave a Reply