The best thing about memories is making them

Gratis alle natuurparken in Canada bezoeken! DOEN!

Ik heb er maar 1 woord voor: Wauw! Canada, het land van de mooiste meren en fantastische nationale parken. En het wordt nog leuker! In 2017 kan je deze parken namelijk ALLEMAAL gratis bezoeken. Hoe vet is dat!? We vertellen je welke nationale parken van Canada je écht moet bezoeken, en dat zijn er nogal wat. Het avontuur begint hier!

Hoe krijg je een gratis pas?

Canada bestaat 150 jaar, en dat wordt groots gevierd! De toegang tot de nationale parken is het hele jaar gratis met de Parks Canada Discovery Pass. Je kunt deze van tevoren bestellen maar je kunt ook een pas krijgen bij de ingang van alle nationale parken. Je hebt maar 1 pas nodig per gezin of groep, zolang je maar in hetzelfde voertuig naar het park gaat. Voor het parkeren van de auto en het kamperen bij de parken gelden nog wel bepaalde kosten (ze moeten natuurlijk wel de kosten kunnen drukken).

Canadian Rockies

In het zuidwestelijke gebied van Canada zijn de prachtige Canadian Rockies te vinden. Deze grote bergketen is een aantal fantastische nationale parken rijk, zoals Banff, Jasper en Kootenay National Park. Bewonder de mooiste uitzichten, ruige watervallen, hoge bergen en de vele, helderblauwe meren!

Canadian Rockies

 

Cape Breton Higlands National Park

Op het uiterste noordoostelijke puntje van het schiereiland Nova Scotia vind je het Cape Breton Highlands National Park. De hoge bergen en dichte bossen worden omringd door de ruige zee, waar je met een beetje geluk walvissen kunt spotten.

Cape Breton Higlands National Park

 

Wapusk National Park

Wapusk National Park is de perfecte omgeving om ijsberen te spotten! Dit kan het hele jaar door, maar de meeste kans heb je vlak voor de winter in oktober en november. Liever de kleine welpjes begluren? Dan zijn februari en maart de beste maanden om hier een kijkje te nemen (alleen niet te dichtbij). Ook worden er hikes door dit prachtige, ruige gebied georganiseerd. Voor ieder wat wils!

Wapusk National Park

 

Grasslands National Park

Overal waar je kijkt zie je prachtige, wijdse uitzichten. Het park bestaat, zoals de naam al zegt, voornamelijk uit grasvlaktes. Het is een heel open gebied. Er komen maar zo’n 10.000 bezoekers per jaar, dus hoogstwaarschijnlijk heb je het park (bijna) volledig voor jezelf. Je komt hier helemaal tot rust!

Grasslands National Park

 

Thousand Islands National Park

Bij Canada denk je misschien niet meteen aan groenbegroeide eilandjes, maar schijn bedriegt! In de staat Ontario zijn ze te vinden. Het park is vooral geliefd bij kayakkers, maar ook met een bootje kan je heerlijk overal tussendoor varen. Op verschillende eilanden kan je ook kamperen, dus vergeet je tentje niet.

Thousand Islands National Park

 

Nahanni National Park

Een ontzettend lange rivier, op elk punt omgeven door hoge, beboste bergen, dat is het Nahanni National Park. Het is een droompark voor ervaren kayakkers, kanoërs en rafters, Nahanni is voor hen wat Mount Everest voor bergbeklimmers is. Dit mystieke park hoort op elke bucketlist thuis!

Nahanni National Park

 

Gros Morne National Park

Alsof je tussen de Noorse Fjorden bent, zo komt het Gros Morne National Park op je over. Pak de boot voor een indrukwekkende tocht, of trek je wandelschoenen aan en zoek één van de vele bergtoppen op. Het uitzicht is jaw-dropping en je voelt je zo vrij als een vogel.

Gros Morne National Park

You Might Also Like

Leave a Reply