The best thing about memories is making them

Wandelroute IJsland

De mooiste wandelroutes door Europa

Heb je alle wandelroutes in Nederland al gehad? En wil je ook wel eens in het buitenland de mooiste wandelroutes afleggen? Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet:
 
1. Engeland
De muur die Engeland en Schotland vroeger scheidde is van immense historische waarde voor het land. En hij loopt door een prachtige omgeving. De hele route langs Hadrian’s Wall is 135 kilometer, maar het is natuurlijk ook mogelijk om stukjes ervan te wandelen. Vooral het gedeelte bij Northumberland National Park is erg groen en mooi.
Wandelroute Engeland
 
2. Madeira
Levadas zijn oude irrigatieroutes die over het eiland Madeira lopen. Deze routes zijn erg groen en mooi. Er bloeien veel bloemen langs de paden. Er zijn meerdere levada routes die de moeite waard zijn. De Levada das 25 fontes brengt je langs heel veel watervallen en door sprookjesachtige bossen. Ook Levada do Moinho is erg mooi.
Wandelroute Madeira
 
3. IJsland
Wandelen in Ijsland is een beetje extremer dan op andere plekken in Europa. Je kunt meegaan op een meerdaagse Laugavegur trail. Deze trek is 55 kilometer en duurt meestal 4 tot 5 dagen. Je komt langs gletsjers, hoge bergen en prachtige uitzichten. Het is niet voor niets de populairste wandelroute in Ijsland! Wil je liever niet zo lang onderweg zijn? Glymur is een mooie gebied waar je korte wandelroutes kunt doen. Ga altijd goed voorbereid op weg in IJsland en laat voor de veiligheid bij je accommodatie weten dat je op pad gaat.
Wandelroute IJsland
 
 
4. Oostenrijk
De Liechtensteinklamm in Sankt Johann im Pongau, Oostenrijk, is één van de mooiste ravijnen in Europa. Een houten steiger brengt je 1 kilometer lang langs de prachtige watervallen en rotsen onderin het ravijn. Verkijk je niet op de lengte: je bent nog best lang bezig, omdat je vaak zult stilstaan om foto’s te maken! Deze route is fysiek niet zwaar en daarom ook zeer geschikt voor (jonge) kinderen.
Wandelroute Oostenrijk
 
5. Corsica
Het mooie eiland Corsica heeft scherpe kliffen en prachtige uitzichten. Langs de kust heb je hele mooie wandelroutes. Wandel bijvoorbeeld van Pozzo naar het utizichtpunt op Monte Stello. Ook de omgeving rond het stadje Calvi is zeer geschikt voor wandelaars.
Wandelroute Corsica
 
 
6. Albanië
Albanië is minder bekend als vakantiebestemming, maar heeft prachtige, ongerepte natuur om doorheen te wandelen. De Valbona vallei is ongelofelijk mooi. Het populairste (maar erg onbekend buiten Albanië zelf is de route van Valbona naar Theth. Het pad is goed onderhouden en de route duurt de hele dag. Het is een geweldige ervaring!
 Wandelroute Albanië
 
Hebben jullie zelf nog een mooie wandelroute gevonden door Europa? Laat het me weten! Of heb je al een van deze routes gelopen, deel dan graag je ervaring!
 
Liefs x 

 

You Might Also Like

Leave a Reply