The best thing about memories is making them

Tapas

Barcelona #2

Gister hebben we ik het over alle bezienswaardigheden gehad in Barcelona, vandaag zal ik wat meer vertellen over de best plekken om te eten & drinken en de leukste shopgebieden.

 Eten en drinken

Tijdens de zondag ochtendmarkt bij de markthal Sant Antoni is het bij tapastent Amigó Cascarilles meestal een gezellige drukte. Op de kaart staan unieke gerechten. Zo heeft het restaurant chips met truffelsmaak en kikkerpootjes op het menu staan, niet mijn favoriete gerechten, maar het schijnt heel lekker te zijn.. 
carrer de tamarit 181, www.amigocascarilles.cat, open di-zo, metrostation: sant antoni
 
Els Sortidors del Parlament is een heerlijke zaak, waar je niet alleen wijn en andere delicatessen kunt kopen, maar waar je zelf ook aan een van de oude wijnvaten kunt aanschuiven om een glaasje en een hapje te bestellen. Een wijnproeverij behoort hier ook tot de mogelijkehden. Geen wijnliefhebber? Ook voor bierdrinkers biedt Els Sortidors bijzondere producten. 
carrer de parlament 53, open wo-zo, metrostation: sant antoni
 
Een van de grootste voordelen van Bar Calders is ongetwijfeld het fanatische terras. Het restaurant zelf is aan de kleine kant, maar buiten is het goed toeven. Je kunt hier gewoon een broodje bestellen, maar ook lekkere salades, hapjes als hummus of nacho’s of grotere gerechten, zoals de quesadillas.
carrer del parlament 25, open ma-zo, metro sant antoni
 
Een van de leukste ontbijt, brunch- en lunchadressen is ongetwijfeld Taranná. In de zomer staan de ramen en deuren van het in Scandinavische stijl ingerichte café wijd open. Je kunt er overigens ook borrelen en dineren.
carrer de les carrietes 18, open wo-ma, metro: sant antoni
 
SMLXL

 

Shoppen

Iedere zondagochtend verandert het gebied rond de oude  markthal Sant Antoni in de wekelijkse Mercat Dominical de Sant Antoni. Er worden allerlei spullen verkocht, oud en nieuw.
mercat de sant antoni, open zo 8:30 – 14:30, metro: sant antoni
 
Mercat de Boqueria is de beroemdste versmarkt van Barcelona. Al in de 13de eeuw boden slagers hier op haten tafel vlees aan. Gelukkig bestaat de Boqueria nog steeds en worden er nu verse tapas en typische Spaanse souvenirs aangeboden.
 la rambia 91, open ma-za 8:00 – 20:30, metro liceu 
 
Eet, drink en shop ze! Liefs x 

You Might Also Like

Leave a Reply