The best thing about memories is making them

Barcelona

Barcelona #1

Hola! Als je in Barcelona bent wil je natuurlijk alle bouwwerken bewonderen en alle kunst bekijken, maar je wilt ook échte tapas eten, winkelen waar de locals dat doen, slenteren door de oude straten van de middeleeuwse binnenstad en uitwaaien op het strand. Maar sla ook de kleurrijke markthallen niet over. En vergeet dan ook het nachtleven niet in Barcelona, waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen. Om alles op een rijtje te hebben zal ik komende week steeds meer tips posten over Barcelona met de leukste bezienswaardigheden, de beste restaurant en shoppingcentra en nog meer leuke dingen om te doen! Vandaag zal ik meer vertellen over de bezienswaardigheden; 

 

Bezienswaardigheden

Het alleroudste kerkje in Barcelona is de Isglésia Sant Pau del Camp, dat waarschijnlijk dateert uit de 9e eeuw. Bij de kerk hoort een klooster, dat een paar jaar later is gebouwd. Tot de stadsuitbreiding met de wijk El Raval in de 15e eeuw bevond Sant Pau del Camp tussen de akkers en velden die het voedsel leverden voor de stadsbewoners.
Carrer de sant pau 101, open van maandag – zaterdag 10:00-13:30 & 16:00 -19:30, entree is 3 euro, metrostation: paral-lel
 
SMLXL

In het Museu Marítím maak je kennis met Barcelona als zeemacht in verleden, heden en toekomst. De uitgebreide scheepvaartcollectie is ondergebracht in het voormalige pand van de Reial Drassanes, de koninklijke scheepswerven. Het topstuk is de replica van het schip van Don Juan van Oostenrijk, dat in 1571 op deze locatie werd vervaardigd.
Avinguda de les drassanes s/n, dagelijks open van 10:00-20:00, entree is 7 euro (zondag vanaf 15:00 kun je gratis naar binnen), metrostation: drassanes
 
SMLXL

Kunstcentrum Arts Santa Mónica heeft geen permanente collectie, maar biedt ondredak aan tijdelijke exposities van hedendaagse Spaanse en internationale kunstenaars. Daarnaast worden er activiteiten als workshops georganiseerd. Het oude klooster waar het centrum in is gevestigd, dateert uit de 17e eeuw.
Rambla santa mónica, open dinsdag tot zaterdag 11:00-17:00, entree is gratis, metrostation: drassanes
 
SMLXL

 Palau Güell was de eerste grote opdracht van Gaudí. Barcelona’s huisarchitect bouwde het paleis in opdracht van zijn goede vriend Eusebi Güell. Op het geld hoefde niet te worden gelet. Mede vanwege het spectaculaire interieur werd het bouwwerk in 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco gezet.
Carrer nou de la rambla, open dinsdag tot zondag april tot oktober 10:00 -20:00 novemeber tot maart 10:00-17:30, entree is 12 euro, metrostation: liceu
 
SMLXL

 Virreina Centre de la lmatge is een paleis uit de 18e eeuw met veel barokke invloeden. Er is altijd wel een bijzondere tentoonstelling te bezichtigen. Sommige exposities met hedendaagse kunst op de begane grond zijn gratis. In het informatiecentrum kun je terecht voor de culturele agenda en het museumaanbod in de stad.
La rambla de sant josep 99, open dinsdag tot zondag 12:00 – 20:00, entree gratis, metrostation: catalunya
 
SMLXL

 Midden in El Ravel ligt het eeuwenoude ziekenhuis Antic Hospital de la Santa Creu. Gaudí overleed hier in 1926, nadat hij door een tram was aangereden. Tegenwoordig zit de bibliotheek van Catalonië en het instituut voor Catalaanse studies hier. De kapel wordt gebruikt voor tijdelijke exposities. In de rustige binnentuin zit een van de leukste cafés van de stad. 
Carrer de l’hospital 56, kapel open dinsdag tot zaterdag 12:00 – 14:00 & 16:00 – 20:00 zondag 12:00-15:00, metrostation liceu
 
SMLXL

 Het Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) is een gebouw uit 1995 en heeft dezelfde ontwerper als het gemeentehuis in Den Haag. Het plein voor het museum staat bekend als hotspot voor skaters. Op de website vind je informatie over de tijdelijke exposities.
Plaça dels àngels, alleen donderdag gesloten, open van 11:00 – 19:00, entree is 10 euro, metrostation: universitat
 
SMLXL

 
SMLXL

 Het gebouw waarin het Centre de Cultura Contemporánia de Barcelona (CCCB) huist, staat er als sinds de 18e eeuw. In dit complex van auditoria, conferentiezalen en expositieruimten staat regelmatig voorstellingen en exposities die gerelateerd zijn aan de stad op het programma. Op de eerste zondag van de maand kun je ook het uitkijkpunt in het gebouw bezoeken. 
Carrer de montalegre 5, open dinsdag-woensdag & vrijdag-zondag 11:00-20:00, entree exposities 6 euro, metrostation universitat
 
SMLXL

 
In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de beste restaurants in Barcelona. Liefs x

You Might Also Like

Leave a Reply