The best thing about memories is making them

Paris, the city of love!

Parijs, de stad van de liefde. De stad waar je moet zijn geweest met je vriend/vriendin, maar je kan natuurlijk ook gewoon naar Parijs gaan met iemand anders. Er zijn wel een aantal belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Parijs gaat;
 
Ten eerste moet je nooit in de hoofdstraten gaan eten, tenzij je beschikt over een goed gevulde portemonnee. Je kunt beter een straatje pakken achter de hoofdstraat en daar gaan eten, want dat kan je al gauw 30 euro schelen. Je moet ook niet raar opkijken als je op de bon ziet dat er al fooi bij het totaal bedrag gerekend is. Het is in Parijs namelijk heel normaal dat er 10% van het totaalbedrag wordt gerekend als fooi.
 
Ten tweede moet je heel goed zoeken naar een hotel en niet zomaar het eerste en beste hotel midden in het centrum boeken. Als je even goed zoekt kan je makkelijk een hotel uitkiezen in de buitenste ring van Parijs. Parijs heeft namelijk hele goede metro lijnen die je in een aantal minuten zo vanaf de buitenste ring naar het centrum kunnen brengen. 
Tip: kijk eens op vakantieveilingen voor goedkope aanbiedingen. Zo heb ik namelijk een hele mooie studio voor 2 met keuken etc. geboekt in de buitenste ring van Parijs voor 3 dagen voor maar 90 euro incl. ontbijt.
 
En als laatste moet je goed uitzoeken in welke ringen je in Parijs wilt reizen met de metro en trein. Als je niet goed oplet waar alle bezienswaardigheden staan die je wilt bezoeken, kan het al snel zijn dat je een te groot abonnement koopt voor een aantal dagen. 
 
Genoeg over de ‘slechte’ dingen van Parijs, want Parijs heeft namelijk ook heel veel mooie dingen te bieden. Als je namelijk eenmaal een goed restaurant gevonden hebt kun je heerlijk dineren, maar denk ook eens aan de verse croissantjes met jus d’orange ’s ochtends en vergeet dan helemaal niet de vele mooie bezienswaardigheden. Hieronder de top 5 leukste bezienswaardigheden in Parijs en het leuke is dat als je een beetje een goede wandelaar bent dat je de meeste bezienswaardigheden gewoon achter elkaar wandelend kunt bekijken en dan zie je meteen een stukje van de stad zelf.
 
Boottocht in Parijs
   
1. La Tour de Eiffel
Op nummer 1 kan natuurlijk niks anders staan dan de Eiffeltoren. Om de Eiffeltoren heen liggen mooie grasvelden en vlakbij is een mooie fontein. Vanaf boven is het uitzicht over de stad adembenemend en je kunt ook nog bovenop de Eiffeltoren eten. Er zijn namelijk twee restaurants boven op de Eiffeltoren te vinden. De Eiffeltoren is het icoon van Parijs en is zeker een bezoek waard. Als je de Eiffeltoren wilt bezoeken moet je wel rekening houden dat je waarschijnlijk niet de enige bent, dus de rij kan ontzettend lang zijn. En als je ’s avonds nog wat tijd over hebt neem dan nog even een kijkje bij de Eiffeltoren, want s’avonds gaan alle honderden lampjes aan. (foto uit eigen collectie)
Prijs: Ongeveer 15,50 euro. De prijs verschilt per leeftijd
Locatie: Champ de Mars, 75007 ParijsEiffeltoren in Parijs
 
 
2. De Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is niet te missen. Het is een mooie triomfboog aan het einde van de Champs-Élysées. Je kunt de Arc de Triomphe ook beklimmen en dan heb je vanaf boven een prachtig uitzicht, je kunt namelijk uitkijken over de 12 straten die uitkomen bij de Arc de Triomphe. Maar de Arc de Triomphe heeft ook een belangrijke rol gespeeld tijdens de twee wereldoorlogen. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich namelijk een eeuwig brandend vuur. Dit vuur brand om alle gesneuvelde soldaten te herdenken die hebben gestreden in beide wereldoorlogen. De Arc de Triomph is het hele jaar geopend vanaf 10:00 tot 22:30 uur en het leuke is dat als je je id laat zien en onder de 26 bent of student dan mag je gratis naar boven. 
Prijs: 9,50 euro voor volwassenen (gratis onder de 26 jaar oud)
Locatie: Place Charles de Gaulle, 75008 Paris
Arc de Triomph Parijs
 
Parijs Champs de Elysees
 
3. Het Louvre
Het Louvre is het museum van de kunstwerken van vele beroemde kunstenaars en schilders. Het is een van de meest beroemde musea ter wereld. Het Louvre heeft jaarlijks zo’n 6 tot 8 miljoen bezoekers. Het Louvre heeft niet alleen veel kunstwerken binnen hangen, maar ook het Louvre zelf is een kunstwerk wat omgeven is door fonteinen. Het Louvre is gratis te bezoeken, maar houd dan ook hier weer rekening met een enorme wachtrij of je moet natuurlijk ’s ochtends vroeg gaan.

Prijs: Gratis. Er wordt wel voor een aantal exposities een extra bijdrage gevraagd.
Locatie:162 rue de Rivoli, 75001 Paris

 

4. Basilique du Sacré-Coeur
De Basilique de Sacré-Coeur betekend in het Nederlands: het heilig-hartbasiliek. De basiliek valt op door zijn felwitte uiterlijk boven op de heuvel de Montmartre, waardoor hij van veraf al goed zichtbaar is. Om bij de Sacré-Coeur te komen moet je een trap op van 237 treden, maar gelukkig is het ook mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan. Als je eenmaal boven bent heb je een heel mooi uitzicht over Parijs en kun je zelf nog een paar andere bezienswaardigheden zien. Als je wel besluit om met de trap te gaan kom je langs allemaal leuke winkeltjes waar een gezellige sfeer hangt. Je kunt hem gratis bezoeken en de basiliek is zo groot dat je niet zo veel last hebt van de drukte. (foto uit eigen collectie, het regende een beetje..)
Prijs: Gratis entree
Locatie: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris

Basilique de Sacre Coeur Parijs
 
 
5. Notre Dame
De Notre Dame is een bekende kathedraal in Parijs. De kathedraal wordt dagelijks bezocht door honderden toeristen. Het ligt op een klein eilandje in het midden van Parijs, Het Île de la Cité. In de kerk zelf is het mogelijk om een kaarsje  aan te steken en plaats te nemen in het midden om bijvoorbeeld naar het orgel te luisteren. 
Prijs: Gratis entree
Locatie: 6 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris
 
De Notre Dame in Parijs

Nou zo moet een tripje naar Parijs vast lukken. Volgende keer zal ik wat over leuke restaurants in Parijs vertellen.

Liefs x 

You Might Also Like

Leave a Reply