The best thing about memories is making them

Liverpool Street

Next stop: Londen

Een tijdje terug ben ik samen met vriendinnen met de bus naar Londen gegaan voor een dagje. Een dagje Londen is natuurlijk veel te kort en ik ben ook zeker van plan om nog een keertje terug te gaan. Maar om jullie een beetje weg wijs te maken in Londen zal ik wat tips geven over wat je zeker moet hebben gezien in Londen.
 
 Metro in Londen
 
Metro in Londen
 
Het allereerste wat je waarschijnlijk van Londen gaat zien zijn de metro stations en wat zijn die gaaf om te zien en wat zit er een verschil in alle metro stations. De een super oud en de ander netjes ‘opgeknapt’. Wat ik het leukst vind van de metrostations zijn deze leuke borden met de naam van het station erop. Maar de metro in Londen is niet alleen leuk, maar ook super handig want hij brengt je heel gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden want door de ontwikkeling van Londen door de jaren heen liggen alle bezienswaardigheden soms wel 10 km uit elkaar. Je kunt in Londen makkelijk reizen met de Oystercard. 
Een Oystercard is een tegoedkaart waar je een saldo op zet. Als je je Oystercard op de luchthaven Londen Heathrow of een van de grote stations koopt kun je als je weer naar huis gaat de Oystercard weer inleveren en krijg je je tegoed wat op de kaart staat weer gewoon terug. Vergeet alleen net als in Nederland niet in en uit te checken! (deze foto’s zijn gemaakt door me vriendin Roos Zwart)
 
Rode telefooncel in Londen
 
Een ander ding waar je natuurlijk zeker een cliché foto mee gemaakt moet hebben zijn de rode telefooncellen die verspreid staan door heel Londen. Je moet wel even een goede uitzoeken, want velen zijn oud en vies. Maar als je goed zoekt zijn er nog wel wat mooie telefooncellen te vinden.
 
Palace of Westminster/Big Ben
Omstreeks 1840 werd het enorme gebouw aangepast en verbouwd tot wat het vandaag is. Sinds het bestaan van dit paleiselijke oord heeft het gediend als zetel van het parlement. Hiervandaan wordt het Verenigd Koninkrijk aangestuurd. Er zijn meer dan 1100 honderd kamers en duizenden traptreden te tellen. Het meest beroemde deel is de klokkentoren die de naam Elizabeth Tower draagt. De grootste van de vijf klokken in de klokkentoren is de Big Ben.
 
Bigben Londen
 

Buckingham Palace
Miljoenen toeristen per jaar staan zich te vergapen aan het hek bij Buckingham Palace. De rijkdom die het uitstraalt en de keurige wachters op het terrein trekt iedereens aandacht. Het paleis telt zo’n 775 kamers en 78 badkamers die verdeeld zijn over een oppervlakte van ruim 77.000 vierkante meter. Er is dan ook enorm veel personeel te vinden om dit allemaal te onderhouden en te verzorgen. Omdat het zo druk is bij het paleis is het moeilijk te zien en foto’s te maken. En vooral tijdens het wisselen van de wacht moet je erg veel moeite doen om zelf even een kijkje te nemen bij het hek.
Buckingham palace Londen
 
Buckingham palace guard
 
 
Tower Bridge
De meest beroemde brug over de rivier de Theems is toch wel de 244 meter lange Tower Bridge van Londen. Vooral ‘s avonds als de lichten aan gaan is het een prachtige brug om te zien. Het is tevens een zeer belangrijke brug, aangezien er elke dag zo’n veertig duizend mensen passeren. De brug kan worden geopend om schepen toegang te bieden. Dit gebeurt ongeveer 900 keer per jaar.
 
 
 Towerbridge Londen
 
Londen Eye
Met een hoogte van 135 meter biedt dit reuzenrad je een spectaculair uitzicht over de stad Londen en alle bezienswaardigheden. De Londen Eye ligt aan de zuidelijke oever van Theems vlakbij Waterloo Station en het London Sea Life Aquarium. De cabines zijn dicht en rondom van glas zodat haast iedere uithoek van de stad te zien is. WIl je in de Londen Eye, dan moet je wel even geduld hebben want vaak staan er mega lange rijen voor de kassa.
 
 Londen Eye
 
Piccadilly Circus
Midden in het bruisende en levendige deel van Londen wat omschreven wordt als West End, ligt Piccadilly Circus. Dit plein ligt op een kruispunt met beroemde straten als Regent Street, Picadilly en Shaftesbury Avenue. Bij het standbeeld Eros of Anteros met pijl en boog zijn vaak mensen te vinden. Zelf vond ik het niet zo heel erg speciaal, maar het is zeker grappig om er even door heen te lopen.
 
Piccadilly Circus Londen
 
En als laatste mag je natuurlijk niet vergeten om ergens in een cafeetje fish and chips te eten in Londen. Het is niet een heel speciaal gerecht, maar het is wel erg lekker.
 
Liefs x

You Might Also Like

Leave a Reply