The best thing about memories is making them

Gletsjer in IJsland

De mooiste routes van IJsland

IJsland bestaat uit smeulende vulkanen en honderden warmwaterbronnen, maar ook is het land bedekt met ijsbergen en gigantische gletsjers, waaronder Vatnajökull, een van de grootste gletsjers van Europa. Deze combinatie zorgt voor een landschap dat je niet kunt weerstaan. Als je avontuurlijk ingesteld bent kan je als reiziger hier je hart ophalen. Maar er zijn in IJsland verschillende routes, hieronder kun je een paar gave routes;
 IJsvogels in IJsland

IJsland verkennen

IJsland kent slechts één hoofdweg die helemaal rond het eiland loopt, namelijk de Ringweg nummer 1 met een lengte van 1332 km. Deze weg leent zich uitstekend om het eiland per huurauto te verkennen. Wie nog meer avontuur wil, kiest ervoor om het ruige binnenland in te gaan. Dit is veelal alleen mogelijk per 4WD-jeep of per 4WD-bus, aangezien het binnenland erg woest is en je regelmatig riviertjes en beken zult moeten doorkruisen.
 
 
 
Langs de Ringweg
Wie besluit om de Ringweg te nemen komt langs of in de buurt van de meest bekende bezienswaardigheden van IJsland. Beginnend in Reykjavik kun je eerst de geisers bezoeken in de Haukadalurvallei. De geisers Strokkur en Geysir zijn op dit moment actief. Zo komt Strokkur elke 4-8 minuten tot uitbarsting. Geysir slechts enkele malen per dag.
 
Tip voor als je de geisers wil bezoeken: zorg dat je er ’s ochtends op tijd bent, het is nogal een toeristische trekpleister waar het erg druk kan worden.
Enkele honderden kilometers verder kom je in de buurt van het ijsbergenmeer Jökulsárlón. De drijvende ijsbergen in dit meer vormen een prachtig beeld. Meer naar het noorden leidt de Ringweg naar Myvatn. In dit vulkanische gebied is de geothermische activiteit goed zichtbaar. Je vindt er tientallen kokende modderpoelen en stomende geisers en warmwaterbronnen. Verder leidt de Ringweg langs tientallen schitterende watervallen zoals Gullfoss, Selfoss, Skogafoss en Godafoss.
 
Gletsjer in IJsland Gletsjer in IJsland, mooiste routes

 

Het binnenland
Wie niet genoeg heeft aan de bezienswaardigheden langs de Ringweg kan ervoor kiezen om het binnenland in te gaan. Hier zijn plekken als Lakigigar en Landmannalaugar zeker het bezoeken waard. Zo vind je bij Lakigigar een spleetvulkaan met ruim honderd kraters. Landmannalaugar is een dal in het binnenland omgeven door kleurrijke ryolietbergen. Van hieruit kunnen schitterende wandeltochten worden gemaakt. Als je het binnenland van IJsland wil bezoeken, zorg dan voor een goede voorbereiding, zoals voldoende eten en drinken. Zorg ook altijd dat je iemand op de hoogte stelt van je plannen. Op veel plekken heb je ook de mogelijkheid om je te registreren, zodat er actie ondernomen kan worden als je niet terugkeert.


Ryolietbergen IJsland

Ryolietbergen IJsland

 Lakigigar IJsland

 

De beste reistijd in IJsland is tussen mei en september.

Credits: http://www.reisjunk.nl/reisinspiratie/de-mooiste-routes-van-ijsland/

You Might Also Like

Leave a Reply